neljapäev, 15. veebruar 2024

Baguette kanamaksapasteedi ja tursamaksavõidega.

 Baguette:

500g nisujahu

350g vett

12g soola

7g pärmi

natuke suhkurt

Sega pärm veega. Sega juurde jahu ja sool ja näpuotsaga suhkurt. Sega nii kaua kui tekib tainapall ja lööb kausi küljest lahti. Kata rätikuga ja jäta sooja kohta kuskil tunniks kerkima.

Jaga tainas kolmeks osaks ja aseta kergelt jahusele pinnale. Vormi igast tükist baguette kujuline sai ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Tee viis lõikeava , kata kinni ja jäta veel tunnikeseks kerkima.

Eelsoojendaahi 210 kraadini ja küpseta 15-20 minutit kuni sai on kuldpruun.


Kanamaksapasteet:

500g kanamaksa

100g võid

1 hakitud sibul

soola ja musta pipart

3-4 spl konjakit

soovikorral natuke piima

kuumuta pannil 25g võid ning lisa peeneks hakitud sibul. Hauta nõrgal tulel , kuni sibul on pehme aga ära pruunista. Lisa tükeldatud ja kelmetest puhastatud kanamaks. Pruunista keskmisel kuumusel ümberringi. Maks peab olema veidi pehme , ent mitte enam roosa.

Pane maksa -sibulasegu köögikombaini, lisa siis ülejäänud või tükikesed, maitseained ja konjak ja töötle ühtlaseks, kui liiga kuiv on võid natuke piima lisada.


Tursamaksavõie:

1 tursamaksakonserv

100g toorjuustu

natuke hapukoort

2 muna

soola ja musta pipart

Kurna tursamaksakonserv. Sega kokku toorjuust ,purustatud tursamaks ,hapukoor ja tükeldatud muna, Maitsesta.

Tursamaksavõie.

Kanamaksapasteet.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...