pühapäev, 11. veebruar 2024

Burgundiapada ja ahjukartulid.

 1,5kg veiseliha

300g porgandit

300g valget sibulat

200g peekonit

4 küüslauguküünt

pool pudelit punast veini

20g oliivõli

meresoola

musta pipart

300ml veisepuljongit

150g tomatipastat

tüümianit

3 loorberilehte

300g šampinjone

100g võid

Lõika veiseliha suupärasteks tükkideks ja pruunista pannil, maitsesta soola ja pipraga. Tükelda köögiviljad kuubikuteks ja ja pruunista kuuma õliga potis. Lisa peekon ja eelpruunistatud liha, sega kõik kokku ja vala juurde tomatipasta. Kuumuta paar minutit, lisa vein , puljong ja loorber koos ürtidega. Küpseta hautist kuskil 2 tundi kaane all, vahepeal segades. Hautis on valmis kui liha on pehme. Enne serveerimist sega juurde võis praetud šampinjonid. Mina lasin koos seentega veel kuskil pool tundi podiseda.

Ahjukartul:

1,0 kg kartult

100g peekonit

õli

pipart

soola

ürte: rosmariini, tüümiani

3 küüslauguküünt

Tükelda kartulid suupärasteks tükkideks ja sega kokku ürtide, soola, pipra, õli, küüslaugu ja tükeldatud peekoniga, Vala kartulid koos õlise marinaadiga ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 40 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...