300g porgandit
300g valget sibulat
200g peekonit
4 küüslauguküünt
pool pudelit punast veini
20g oliivõli
meresoola
musta pipart
300ml veisepuljongit
150g tomatipastat
tüümianit
3 loorberilehte
300g šampinjone
100g võid
Lõika veiseliha suupärasteks tükkideks ja pruunista pannil, maitsesta soola ja pipraga. Tükelda köögiviljad kuubikuteks ja ja pruunista kuuma õliga potis. Lisa peekon ja eelpruunistatud liha, sega kõik kokku ja vala juurde tomatipasta. Kuumuta paar minutit, lisa vein , puljong ja loorber koos ürtidega. Küpseta hautist kuskil 2 tundi kaane all, vahepeal segades. Hautis on valmis kui liha on pehme. Enne serveerimist sega juurde võis praetud šampinjonid. Mina lasin koos seentega veel kuskil pool tundi podiseda.
Ahjukartul:
1,0 kg kartult
100g peekonit
õli
pipart
soola
ürte: rosmariini, tüümiani
3 küüslauguküünt
Tükelda kartulid suupärasteks tükkideks ja sega kokku ürtide, soola, pipra, õli, küüslaugu ja tükeldatud peekoniga, Vala kartulid koos õlise marinaadiga ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar