kolmapäev, 21. veebruar 2024

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit:

150g ( 3suurt) muna

90g suhkur

40g jahu

25g maisitärklist

25g mandlijahu

1/2 riivitud sidrunikoor

1/2 tl vaniljesuhkur

näpuotsaga soola

Vahusta munakoolased 40g suhkruga, riivitud sidrunikoore ja vaniljega kohevaks vahuks. Lisa mandlijahu ja sega . Vahusta munavalged suhkru ja soolaga kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja tärklis, Lisa sõelutult munakollastele ja siis sega juurde ettevaatlikult munavalged. Vala tainas 3/4 silikoonist muffini vormidesse ja küpseta 170 kraadi juures 15 minutit.

Sidrunikreem:

40g- 2 munakollast

40g suhkur

2 sidrunit

40g võid

Riivi sidrun ja pigista mahl, pane kaussi ja jäta 20 minutiks tõmbama. Vahusta munakollased ja suhkur, 40g sidrunikoore- mahla segu. Küpseta segu , pidevalt segades 80 kraadini. Jahuta külmas vees, jahuta 50 kraadini ja lisa või. Kata toidukilega ja jäta seisma.

Sidruni keedukreem:

180g piima

80g vahukoort

80g- 4 munakollast

60g suhkur 

15g maisitärklist

näpuotsatäis soola

1 sidrun

1/3tl vaniljesuhkur

30 vahukoort veel hilisemaks

Pane piim koos sidrunikoore tükkidega ja vaniljesuhkruga tulele ning kuumuta keemiseni. Võta tulelt ja jäta 1 tunniks seisma ja siis kurna. Pane kurnatud piim uuesti tulele. Vahusta munakollased suhkru , soola ja maisitärklisega , lisa siis aeglaselt kurnatud piimale. Küpseta seda siis , koguaeg segades 82 kraadini v kuni keem on piisavalt paks. Kata kilega ja jäta jahtuma.

Limoncello siirup:

30g vett

30g suhkur

50g Limoncellot

1/2 sidrun

Lahusta suhkur vees ja lisa sidrunikoor. Keeda 1 minut. Lase seista toatemperatuuril, kurna  ja lisa Limoncello

Kokkupanek :

Sega kokku sidrunikreem ja sidruni keedukreemi kreem (veendu et mõlemad oleks külmad). Lisa 30 g Limoncellot ja 30g vahustatud vahukoort, sega läbi.

Pane kreem pritskotti , Tee biskviitide põhja augud, võta natuke sisu välja ja pritsi siis täidist biskviitidesse.

Torgake biskviidid hambaorgiabil igast küljest läbi ja pintseldage neid Limoncello siirupiga.

Ülejäänud kreemile lisage:

60g piima

125g vahustatud ja kergelt magustatud vahukoort

30g Limoncellot

Katke iga koogike keemiga ja jätke paariks tunniks külmkappi seisma.

Lõpuks serveerige vahukoore tupsuga ja riivitud sidrunikoorega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...