pühapäev, 8. oktoober 2017

Roheline karri, krõbeda kana ja kapsasalatiga.

Roheline karri:

2 cm jupp värsket ingverit
2 värsket punast tšillit
kimp värsket koriandrit
4 küüslauguküünt
väike kimp talisibulat
seesamiõli
300 ml kanapuljongit
200 g rohelisi ube
400 ml kookospiima
laimimahla
sojakastet

Koori ingver ja pane köögikombaini koos rootsudeta tšillikaunade ja suurema oas koriandriga. Lisa ka 4 kooritud küüslauguküünt ja puhastatud talisibul. Töötle ühtlaseks pastaks. Kalla juurde ka sorts seesamiõli ja veidi oliiviõli. Kalla ülejäänud pasta kuuma potti ja lisa kanapuljong. Puhasta rohelised oad ja pane need ka potti. Lisa kookospiim ja sega kõik hästi läbi. Aja keema , seejärel vähenda kuumust ja jäta hauduma. Maitse ja korrigeeri maitset soja ja laimimahlaga.

Krõbe kana:

8 kanakintsu, naha ja kondiga
2 spl seesamiseemneid
2 suurt spl vedelat mett
2 spl karripastat

Lao kanakintsud, nahaga pool alla, suuremale praepannile. Piserda peale veidi oliivõli, soola ja pipart ning prae iga minuti tagant keerates 18-20 minutit v kui kana on kenasti läbi küpsenud. Laota kanatükkide peale küpsetuspaber ja pane omakorda sellepeale väiksem pann, tõsta pannile midagi rasket näiteks uhmer koos nuiaga. Tänu raskusele praeb kana mõlemalt poolt ühtlaselt ja saab mõnus krõbe. Tõsta pealmine pann kõrvale ja aja pliidil keskmiselt kuumaks. Kalla suuremale pannile tekkinud rasv ära ja keera kanatükid ümber , nii et nahaga pool jääb peale. Rösti väiksemal pannil seesamiseemned kuldseks. Tõsta suuremale pannile 2 spl karripastat ja keeruta selles kanatükke, nii et need ilusasti pastaga kattuksid. Prae neid nii kaua kui on mõnusalt kleepuvad. Kui kana on läbi küpsenud lisa mesi ja sega. Serveeri

Kapsasalat:

1/2valget kapsast
1 sibul
peterselli
basiilikut
1/2 värsket punast tšillit
2 sidrunit

Tükelda kapsas, sibul, petersell, basiilik ja rootsudeta tšilli. Maitsesta sidrunimahla, oliivõli ja soolaga. Serveeri

Serveeri 250 g riisinuudlitega
Puista roale peale röstitud seesamiseemned.
Retsept on võetud : Jamie 30 minuti road


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...