Põhi:
6 muna
125g õli
250g munalikööri
250g tuhksuhkurt sõeluda
250g jahu
16g vaniljesuhkurt
15g küpsetuspulbrit
Kuumuta ahi 165 kraadini.
Vahusta muna ja tuhksuhkur,lisateised ained. Vala 24 cm koogivormi ja küpseta 60min. Põhi tuleb selle retsepti järgi väga paks, tervekoogivorm on täis aga saksamaal maitseb see niimoodi. Meil siin võiks teha põhja ainult poolestkogusest. Aga see on maitseasi :)
Vahele vaarikamoosi.
Täidis:
400gr rasvast hapukoort
100g suhkurt
400 ml vahukoort
5 lehte zelatiini
ja siis väikeseid mini tuuletaskuid mis on vahukoorega täidetud ca 400-500gr
Zelatiin vähese veega paisutada. Suhkur ja hapukoor segada, vahukoor tugevak vahuks vahustada.
Zelatiin kuumas vees sulatada ja ja sega järk järgult hapukooremassi sisse ja siis ettevaatlikut vahukoor juurde segada.
Vaarikamoos:
ca. 450gr külmutatud vaarikaid
maitsejärgi suhkurt
6 lehte zelatiini
Vaarikad keema ajada, võta pliidilt, maitsesta suhkruga ja siislisada sulatatud zelatiin.
Lõika jahtunud tordi põhi poolek(kui tahad katta suhkrumassiga siis kolmeks).Üks põhi panna vormi ja sinna peale panna vaarikamoo. Siis jälle tordipõhi ja sinna peale pool hapukoore-vahukoore massist, siis tuuletaskud,siis ülejäänud hapukoore-vahukooremass, 2-3 tundi külma panna v üle öö.
Kui vaarikamass on jahtunud panna koogile vahukoore-hapukooremassi peale (kui kaunistad suhkrumassiga siis pane nüüd kolmas põhi). Lase külmikus seista kuni mass on tahenenud.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.
Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...
-
Liivataigen: 200g margariini 1 muna 1/2tl vanillisuhkurt 200g suhkurt 1/2tl küpsetuspulbrit 420g jahu 50g vett /piima /koort Biskvi...
-
225g vett 30g pärmi 75g suhkurt 5g soola 500g jahu 100g margariini 1/2tl kardemooni Täidis: 70g suhkurt 150g pehmet võid v margari...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar