kolmapäev, 29. jaanuar 2014

Tuuletasku tort.

Põhi:
6 muna
125g õli
250g munalikööri
250g tuhksuhkurt sõeluda
250g jahu
16g vaniljesuhkurt
15g küpsetuspulbrit

Kuumuta ahi 165 kraadini.
Vahusta muna ja tuhksuhkur,lisateised ained. Vala 24 cm koogivormi ja küpseta 60min. Põhi tuleb selle retsepti järgi väga paks, tervekoogivorm on täis aga saksamaal maitseb see niimoodi. Meil siin võiks teha põhja ainult poolestkogusest. Aga see on maitseasi :)
Vahele vaarikamoosi.

Täidis:
400gr rasvast hapukoort
100g suhkurt
400 ml vahukoort
5 lehte zelatiini
ja siis väikeseid mini tuuletaskuid mis on vahukoorega täidetud ca 400-500gr

Zelatiin vähese veega paisutada. Suhkur ja hapukoor segada, vahukoor tugevak vahuks vahustada.
Zelatiin kuumas vees sulatada ja ja sega järk järgult hapukooremassi sisse ja siis ettevaatlikut vahukoor juurde segada.

Vaarikamoos:
ca. 450gr külmutatud vaarikaid
maitsejärgi suhkurt
6 lehte zelatiini

Vaarikad keema ajada, võta pliidilt, maitsesta suhkruga ja siislisada sulatatud zelatiin.

Lõika jahtunud tordi põhi poolek(kui tahad katta suhkrumassiga siis kolmeks).Üks põhi panna vormi ja sinna peale panna vaarikamoo. Siis jälle tordipõhi ja sinna peale pool hapukoore-vahukoore massist, siis tuuletaskud,siis ülejäänud hapukoore-vahukooremass, 2-3 tundi külma panna v üle öö.
Kui vaarikamass on jahtunud panna koogile vahukoore-hapukooremassi peale (kui kaunistad suhkrumassiga siis pane nüüd kolmas põhi). Lase külmikus seista kuni mass on tahenenud.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...