kolmapäev, 29. jaanuar 2014

Sushi.

Riisi keetmine:

250ml riisi (Veski Mati pudruriis)
275ml vett
2spl riisiäädikat
1-2tl suhkrut
natuke soola

Loputa riisi sõelal niikaua kui tuleb puhas valge vesi.Pärast loputamist tuleks riis 30minutiks külmavette seisma jätta - terad imevad vett sisse ning muutuvad tunduvalt heledamaks. Nõruta terad, kalla paksupõhjalisse potti ning kalla peale niipalju vett, et terad oleks HÄSTI NATUKE kaetud, vett peaks põhimõtteliselt riisiga võrdselt olema. Lase riisil maksimumkuumusel keema tõusta, keera kuumus maha, aseta potile kaas peale ning jäta riis 20 minutiks järelvalmima.
Eemalda pliidilt,kata pott rätikuga ja kaanega ninglase riisil 20 minutit tõmmata ja jahuta. Sega kokku riisiäädikas,suhkur ja sool ning kuumuta (ära keeda) kuni suhkur lahustub.Kalla riis suuremasse kaussi ning vala peale riisiäädika segu. Sega riisi puust pannilabidaga hakkivat liigutusi tehes. Kui kohe ei kasuta pane rätik peale.
Vahele võib panna omale meelepärast kala.Mina soolasin ise lõhet ja panin vahele. Veel panin kurki, paprikat ja avokaadot.
Õega koos tehtud :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...