3 kilone tarretatud toorjuustu-vahukoore kreemi tort kirssidega. Peal on vahukoore- kohupiimakreem.
pühapäev, 31. märts 2013
laupäev, 30. märts 2013
Pelmeenid.
Pelmeenitainas:
1kilo jahu
500ml keefiri
1 muna
0,5 spl oliivõli
Täidis:
1kg sea-veise seguhakkliha
3 sibulat peeneks hakituna
Õli
Soola
Musta pipart
Serveerimiseks: hapukoort, rohelist sibulat, tilli, peterselli vms
Taina jaoks moodusta jahu sisse süvend ning löö sinna sisse lahti muna, lisa ka sool. Sega jahu järk-järgult muna ja keefiriga kuni moodustub tihke ja ühtlane tainas. Keera tainas kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma.
Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1-1,5 mm paksuseks.
Serveeri hapukoorega.
1kilo jahu
500ml keefiri
1 muna
0,5 spl oliivõli
Täidis:
1kg sea-veise seguhakkliha
3 sibulat peeneks hakituna
Õli
Soola
Musta pipart
Serveerimiseks: hapukoort, rohelist sibulat, tilli, peterselli vms
Taina jaoks moodusta jahu sisse süvend ning löö sinna sisse lahti muna, lisa ka sool. Sega jahu järk-järgult muna ja keefiriga kuni moodustub tihke ja ühtlane tainas. Keera tainas kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma.
Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1-1,5 mm paksuseks.
Serveeri hapukoorega.
Ekstra keeks.
200 gr võid
200 gr suhkrur
200 gr jahu
1 sidruni mahl ja riivitud koor
4muna (valged ja kollased eraldi)
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde ükshaaval munakollased. Järgmisena sega juurde sidrunikoor ja -mahl ning sõelu taina hulka jahu. Sega ühtlase tainamassi moodustumiseni.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja ühenda ettevaatlikult segades munavalgevaht tainamassiga.
Kalla võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi, lükka lusika või spaatliga tainas ühtlaselt laiali ning küpseta 210-220 kraadi juures vähemalt 45 minutit. Keeksi küpsust võid kontrollida tikuga - kui keeksi sisse torgatud tikk jääb kuivaks ja puhtaks, on keeks läbi küpsenud.
200 gr suhkrur
200 gr jahu
1 sidruni mahl ja riivitud koor
4muna (valged ja kollased eraldi)
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde ükshaaval munakollased. Järgmisena sega juurde sidrunikoor ja -mahl ning sõelu taina hulka jahu. Sega ühtlase tainamassi moodustumiseni.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja ühenda ettevaatlikult segades munavalgevaht tainamassiga.
Kalla võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi, lükka lusika või spaatliga tainas ühtlaselt laiali ning küpseta 210-220 kraadi juures vähemalt 45 minutit. Keeksi küpsust võid kontrollida tikuga - kui keeksi sisse torgatud tikk jääb kuivaks ja puhtaks, on keeks läbi küpsenud.
Vaarika-toorjuustu tort.
Naistepäeva tort.
Šokolaadi-ricotta-tort.
Põhi:
100g nisujahu
220g jahvatatud mandleid
100g kakaopulbrit
8 suurt muna
300g suhkurt
2tl vanillisuhkurt
mõni tilk mandliessentsi
1,2 dl piima
Ricotta-täidis:
500g ricottat
2,5dl 3,5%rõõska koort
80g tuhksuhkurt
50g suhkruststud apelsinikoort
Šokolaadikreem:
80g kakaopulbrit
5dl 3,5% rõõska koort
100g tuhksuhkurt
2tl vanillisuhkurt
Kuumuta ahi 190 kraadini.
Sega omavahel jahvatatud mandlid, jahu,kakaopulber,küpsetuspulber ja näputäis soola. Klopi munakollased 200g suhkru, vanillisuhkru ja mandliessentsiga vahule. Lisa munavahule jahusegu vaheldumisi piimaga. Vahusta ülejäänud suhkruga munavalged ning sega ettevaatlikult taina hulka.Vala pool tainakogusest 24cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 20-25 minutit. Küpseta ka teine põhi valmis. Lase jahtuda. Lõika mõlemad põhjad jahtunult pooleks. Täidiseks mikserda koor vahule. Teises kausishõõru ricotta koos tuhksuhkru ja tükeldatud apelsinikoorega ühtlaseks massiks. Sega hulka vahukoor.. Määri täidist 1/3 serveerimisalusele asetatud koogikettale. Kata teise kettaga ning jätka samal moel tordikihtide moodustamist.. Kõige peale määri šokolaadikreem, selleks vahusta vahukoor koos tuhksuhkru, vanillisuhkru ja kakaopulbiga. Kaunista meelepäraselt.
100g nisujahu
220g jahvatatud mandleid
100g kakaopulbrit
8 suurt muna
300g suhkurt
2tl vanillisuhkurt
mõni tilk mandliessentsi
1,2 dl piima
Ricotta-täidis:
500g ricottat
2,5dl 3,5%rõõska koort
80g tuhksuhkurt
50g suhkruststud apelsinikoort
Šokolaadikreem:
80g kakaopulbrit
5dl 3,5% rõõska koort
100g tuhksuhkurt
2tl vanillisuhkurt
Kuumuta ahi 190 kraadini.
Sega omavahel jahvatatud mandlid, jahu,kakaopulber,küpsetuspulber ja näputäis soola. Klopi munakollased 200g suhkru, vanillisuhkru ja mandliessentsiga vahule. Lisa munavahule jahusegu vaheldumisi piimaga. Vahusta ülejäänud suhkruga munavalged ning sega ettevaatlikult taina hulka.Vala pool tainakogusest 24cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 20-25 minutit. Küpseta ka teine põhi valmis. Lase jahtuda. Lõika mõlemad põhjad jahtunult pooleks. Täidiseks mikserda koor vahule. Teises kausishõõru ricotta koos tuhksuhkru ja tükeldatud apelsinikoorega ühtlaseks massiks. Sega hulka vahukoor.. Määri täidist 1/3 serveerimisalusele asetatud koogikettale. Kata teise kettaga ning jätka samal moel tordikihtide moodustamist.. Kõige peale määri šokolaadikreem, selleks vahusta vahukoor koos tuhksuhkru, vanillisuhkru ja kakaopulbiga. Kaunista meelepäraselt.
Tellimine:
Postitused (Atom)
Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.
Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...
-
Liivataigen: 200g margariini 1 muna 1/2tl vanillisuhkurt 200g suhkurt 1/2tl küpsetuspulbrit 420g jahu 50g vett /piima /koort Biskvi...
-
225g vett 30g pärmi 75g suhkurt 5g soola 500g jahu 100g margariini 1/2tl kardemooni Täidis: 70g suhkurt 150g pehmet võid v margari...