Põhi:
100g nisujahu
220g jahvatatud mandleid
100g kakaopulbrit
8 suurt muna
300g suhkurt
2tl vanillisuhkurt
mõni tilk mandliessentsi
1,2 dl piima
Ricotta-täidis:
500g ricottat
2,5dl 3,5%rõõska koort
80g tuhksuhkurt
50g suhkruststud apelsinikoort
Šokolaadikreem:
80g kakaopulbrit
5dl 3,5% rõõska koort
100g tuhksuhkurt
2tl vanillisuhkurt
Kuumuta ahi 190 kraadini.
Sega omavahel jahvatatud mandlid, jahu,kakaopulber,küpsetuspulber ja näputäis soola. Klopi munakollased 200g suhkru, vanillisuhkru ja mandliessentsiga vahule. Lisa munavahule jahusegu vaheldumisi piimaga. Vahusta ülejäänud suhkruga munavalged ning sega ettevaatlikult taina hulka.Vala pool tainakogusest 24cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 20-25 minutit. Küpseta ka teine põhi valmis. Lase jahtuda. Lõika mõlemad põhjad jahtunult pooleks. Täidiseks mikserda koor vahule. Teises kausishõõru ricotta koos tuhksuhkru ja tükeldatud apelsinikoorega ühtlaseks massiks. Sega hulka vahukoor.. Määri täidist 1/3 serveerimisalusele asetatud koogikettale. Kata teise kettaga ning jätka samal moel tordikihtide moodustamist.. Kõige peale määri šokolaadikreem, selleks vahusta vahukoor koos tuhksuhkru, vanillisuhkru ja kakaopulbiga. Kaunista meelepäraselt.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.
Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...
-
Liivataigen: 200g margariini 1 muna 1/2tl vanillisuhkurt 200g suhkurt 1/2tl küpsetuspulbrit 420g jahu 50g vett /piima /koort Biskvi...
-
225g vett 30g pärmi 75g suhkurt 5g soola 500g jahu 100g margariini 1/2tl kardemooni Täidis: 70g suhkurt 150g pehmet võid v margari...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar