5dl jahu
200g võid v margariini
1,5dl suhkurt
1 muna
vaniliini
Segada kõik kokku. Korvikeste jaoks rullida taigen õhukeseks. Lõika paraja suurusega kettad ja vajuta metallvormide välisküljele (määrida vorme pole vaja). Aseta vormid tagurpidi ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 10 min.
Hapukat moosi(mina panin punasõstratoormoosi)
Sefiir:
6 munavalget
5dl tuhksuhkurt
suts sidrunihapet
Mikserda munavalged suhkruga korralikult segamini. Järgmisena aseta kauss (roostevaba) suuremasse potti, kus on vaikselt keev vesi. Vahusta umbes 10-15 minutit, kuni pinnale jäävad teravad tipud, mis alla ei vaju. Tõsta kauss veest välja ja mikserda edasi kuni vaht on jahtunud.
Täida korvikesed hapukamoosi ja sefiiriga.
Esimese sefiiri tegemise kohta tulid päris head, kuigi sefiiri oleks võind korvikestesse rohkem panna.
Võtsin retsepti siit:http://sbirgit.blogspot.com/search?q=sefiir
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar