esmaspäev, 27. august 2012

Orhideedega tort.

2 kilone biskviidi tort mille vahel on kohupiima-vahukoorekreem vaarikatega. Orhideed on suhkrumassist.













Logoga tort.

3 kilone biskviidi tort mille vahel on kohupiima-vahukoorekreem banaanide ja vaarikatega. Kaetud on martsipaniga.

esmaspäev, 20. august 2012

Lilleline tort.

2 kilone biskviidi tort mille vahel on toorjuustu-kohupiima-vahukoorekreem daimi šokolaaditükkidega. Pealt on kaetud martsipaniga.













Ämblikmehe tort.

3 kilone bikviidi tort mille vahel on kohupiima- vahukoorekreem maasikamaitselise tarretisega ja maasikatega. Pealt on kaetud suhkrumassiga. Ämblikmees on tehtud suhkrumassist.



































teisipäev, 7. august 2012

Piparmündijäätis šokolaaditükkidega.

6 dl värskeid piparmündilehti
200 ml piima
500 ml vahukoort
1,5 dl suhkrut
6 munakollast
100 gr tumedat śokolaadi
näpuotsaga soola.

Esmalt valmista piparmünditõmmis. Selleks sega kastrulis 200 ml piima ja 200 ml vahukoort, pane sinna sisse piparmündilehed ning kuumuta segu kuni see hakkab aurama, kuid ära keeda. Jäta tõmmis kaane alla umbes tunniks tõmbama.Kalla suuremasse potti ülejäänud koor. Kurna sinna sisse läbi sõela ka piparmünditõmmis. Suru lusikaselja või käega kogu vedelik piparmüntilehtedest välja. Lisa sool ja suhkur ning kuumuta, kuni need on lahustunud. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Eralda munakollased munavalgest ning sega munakollased lahti. Tõsta mõned lusikatäied sooja kooresegu munakollaste hulka ja sega läbi. Ole ettevaatlik, liiga kuuma koore puhul võivad munakollased tükki tõmmata. Sega munakollased koorega läbi ning kalla siis need potti kooresegu sisse. Aseta pott tulele tagasi ning kuumuta vaiksel tulel pidevalt segades seni kuni segu veidi pakseneb. Paksus peaks olema selline, et lusikaseljale jääb kiht kooresegu ja näpuga üle lusikaselja tõmmates jääb tõmbamise jälg koorese segu sisse näha. Kohe, kui segu hakkab paksenema, tõsta pott tulelt.
Paksenenud kooresegu kalla jäätisevormi ning pane paariks tundi sügavkülma. Haki śokolaad väikesteks tükkideks.  Sega sügavkülmast võetud massi sisse śokolaad ning vahusta jäätist käsimikseriga iga poole tunni tagant 3-4 korda.

Kohupiimapontšikud.

400 g kohupiima
5 sl suhkrut
3 muna
160 g jahu
0,5 tl soola
1 triiki tl söögisoodat
Frittimiseks õli

Hõõru kohupiim muna ja suhkruga ühtlaseks. Lisa sooda ja soolaga segatud jahu. Vormi kahe lusika abil paraja suurusega pätsid ja küpseta kuumas õlis. Pruunid pontšikud tõsta köögipaberile et liigne rasv jääks paberisse. Valmis pontšikud raputa üle tuhksuhkruga.

Suhkrumassist king ja keeksist kott.

Üks pisike kingitus.





























esmaspäev, 6. august 2012

Lego tort.

1kilone biskviidi tort mille vahel on kohupiima-vahukoorekreem maasikatega. Pealt on kaetud martsipaniga.













Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...