teisipäev, 27. detsember 2011

Trüflitorn.

Ploom šokolaadis:
100 g tumedat šokolaad
umbes 20 musta ploomi
umbes 20 mandlit

Leotasin ploome kõigepealt umbes pool tundi soojas vees ja siis kuivatasin. Seejärel tuleb iga ploomi sisse pista üks mandel. Mandleid võib soovi korral ka ahjus eelnevalt röstida.
Sulata šokolaad, kas vesivannil või mikrolaine ahjus, ja kasta ploomid šokolaadi sisse ning tõsta küpsetuspaberile tahenema.

Jõhvikas martsipanis ja valges šokolaadis.
Kuivatatud jõhvika keerutasin martsipani sisse ja kastsin valgesse šokolaadi ja kaunistasin.

Ferrero Rocher's
100 g šokolaadi vahvleid
100 g mandleid, röstituna*
200 g Nutellat
125 g tumedat šokolaadi
ca 1 sl õli

Haki noaga vahvlid väikesteks tükkideks. Peenesta noaga ka röstitud mandlid ning sega need komponendid kokku Nutellaga. Aseta jahedasse tahenema ca pooleks tunniks. Seejärel vormi käte abil massist pallid ning aseta uuesti külmkappi ca pooleks tunniks tahenema. Sulata šokolaad vesivannil ning seejärel sega sisse õli. Kasta grilltiku abil jahedas seisnud pallid ükshaaval sulašokolaadi ning lusika abil kata õhukese šokolaadikihina kogu pall. Aseta küpsetuspaberile tahenema.

Šokolaadi-rocher'id.
100g kooritud ja röstitud sarapuupähkleid
350g tumedat(44%)šokolaadi
1dl vahukoort
1,5dl pehmet võid
300g mõru (70%)šokolaadi

Haki sarapuupähklid. Haki ja sulata tume šokolaad. Kuumuta vahukoor väikeses kastrulis keemiseni.Tõsta tulelt ja vala sulašokolaadi hulka. Lisa või ja sega kunikõik on ühtlaselt segunenud ja  moodustab tihe läikiv mass. Lisa pähklid ja sega ühtlaseks. Vala segu küpsetuspaberiga vormi ja kata pealt kilega. Hoia 2 tundi külmkapis.Vormi käte vahel pallikesed ja hoia veel paar tundi külmkapis. Sulata hakitud mõrušokolaadja kasta pallikesed kahvliga selle sisse. Hoia külmas 1 tund.

Trüflid on kinnitatud hambaorkidega oaasise külge.Roosid on martsipanist.

Balerini tort.

4,5 kg biskviidi tort, mille vahel on vaarikatarretis,kohupiima-vahukoorega.Nuku seelik on tehtud keeksist ja kaunistatud suhkrumassiga.


























pühapäev, 25. detsember 2011

Vaarika mousse.

3 munast biskviit

Vaarika mousse:
300g värskeid või külmutatud vaarikaid (sulatatud)
165ml piima
3 munakollast
1,5dl suhkurt
5 želatiinilehte
1 spl vaarika likööri v vaarikasiirupit
200ml vahukoort
2 tl tuhksuhkrut

Vaarika tarretis:
75ml vett
60ml vaarika likööri v vaarikasiirupit
1 tl pulbrilist želatiini

Küpseta biskviit suuremal plaadil. Lõika välja vormi suurused rõngad ja pane vormi.
Püreesta vaarikad ja aja läbi sõela. Tõsta 60 ml vaarikapüreed kõrvale. Kuumuta piim keemiseni (ära keema lase). Vahusta munakollased suhkruga. Sega järk-järgult juurde kuum piim. Vala tagasi potti ja sega madalal kuumusel, kuni sega on paksem nagu vanillikaste. Eemalda tulelt. Pane želatiinilehed viieks minutiks külmavette likku. Sega vanillikaste siirupiga (liköörig) ja püreega. Lahusta želatiinilehed 0,5dl kuumas vees ja sega vanillikastme hulka. Jahuta. Vahusta vahukoor tuhksuhkruga ja sega vaarika-vanillikastme hulka. Vala vaarika-vanillikaste biskviitide peale. Pane kolmeks tunniks külma.
Vaarika tarretiseks sega vesi siirupi (likööri) ja kõrvale pantud 60ml vaarikapüreega kuumakindlas kausis v potis. Kuumuta vesivannis kuni kuum , puista juurde želatiin. Sega kuni see on täielikult lahustunud. Jahuta (sooja tarretist eisaa mousse peale valada). Jaga segu mousseede peale. Hoia külmkapis 2 tundi v üleöö. Kaunista valge šokolaadiga.
Minule väga maitsesid!!!
Väikseid vorme saab teha õllepurkidest. Lõikad alguse ja lõpu ära ja siis keskelt pooleks. Mina voodertasin vormid seest küpsetuspaberiga et parem oleks kätte saada.

Jõulutort.

Pruuni biskviidiga tort ,mille vahel Daimi šokolaadi tükid ja vahukoor-kohupiim ja toorjuustu tarretis.








Saksa šampinjoni-hakklihasupp.

500g hakkliha
2 väikest karpi šampinjone
1 suur porru
5 kartulit
1 karp sulatatud juustu
puljongi kuubik

Prae hakkliha ja šampinjonid. Pane kartul ja porru veega keema,lisa hakkliha ja šampinjonid. Keeda kuni kartul pehme ja lisa sulatatud juust.Maitsesta. Väga maitsev.

neljapäev, 22. detsember 2011

Lilleline tort.2

1,5 kilone biskviidi tort mille vahel on vahukoore-kohupiimakreem, kaetud martsipaniga ja vahukoore kreemiga.

kolmapäev, 14. detsember 2011

Õlu-pepus-kana.

1 terve kana (1,5 kg)
500ml purk õlut
1tl vürtsiköömneid
1tl pruuni suhkurt
1tl jahvatatud ingverit
2tl kanamaitseainet
1tl tšillipulbrit
soola,pipart
õli

Kuumuta ahi 200 kraadini.Sega maitseained ja umbes 3supilusikat  õli kokku, et saaks ühtlase pasta. Määri kana üleni, nii seest kui väljast pastaga kokku. Tee õllepurk lahti ja joo pealt paar lonksu ära, nii et purk oleks kõigest pooltäis, seejärel pane kana purgi otsa "istuma". Aseta kana ahjuvormiga täitsa ahju põhja. Küpseta umbes 1 tund (olenevalt ahjust), kuni kana on kuldne ja hõrk ja liha tuleb hõlpsasti kondi küljest lahti.
Maitsev kana !!!

pühapäev, 11. detsember 2011

Šokolaadi kringel.

Pärmi tainast (retsepti leiab soolaste küpsetiste alt)

Täidis:
80g võid
1dl suhkrut
2spl kakaod
peotäis rosinaid

Katteks:
1dl vahukoort
100g šokolaadi

Täidise jaoks sulatada potis või, lisada suhkur ja kakao, kuumutada kuni suhkur on lahustunud, võtta tulelt ning lisada rosinad.Lase natuke jahtuda. Kerkinud taigen rullida lahti, ristküliku kujuliseks, määrida peale täidis ja keerata rulli. Rull lõigata pikkupidi pooleks ja põimida need omavahel läbi.Küpseta 200kraadi juures 15-20 minutit.Katteks kuumutada potis vahukoor ja sulatada selles šokolaad, lasta natuke jahtuda ja valada kringlile.
Kogus on väikesele kringlile.

Laparoskoopiline tort.

6 munaga biskviit mille vahel on kõrvitsa-kohupiimatarretis.Pealt on kaetud vahukommimassiga ja martsipaniga.





















Lilledega tort.

Pruuni biskviidiga tort ,mille vahel Daimi šokolaadi tükid ja vahukoor-kohupiim ja toorjuustu tarretis.Peal martsipan ja äärtes kreem.

Matu tort.2

6 munaga biskviit, mille vahelon 400g vahukoort, 500g kohupiima, üks pakk vaniljekastmepulbrit ning vaarikad ja mustikad. Kaetud martsipaniga ja kohupiima-vahukoorekreemiga.












Printsessi tort.

Šokolaadi biskviidiga tort ,mille vahel on vahukoore- toorjuustu- kohupiimatarretis, daimi šokolaadi tükkidega. Kaetud.vahukommimassiga.Printsess on tehtud martsipanist.










esmaspäev, 5. detsember 2011

Jäähoki ja koti tort.

5 kilone biskviidi tort, mille vahel on daimi šokolaadi tükkidega kohupiima, vahukoore-toorjuustukreem. Peal on vahukommimass, pingviinid on tehtud martsipanist. Kott on tehtud keeksist ja kaetud vahukommimassiga.

























Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...