esmaspäev, 27. juuni 2011

Maasikakook.

Tainas:
200g võid
1dl suhkurt
5dl nisujahu
1 muna
1 tl vanillisuhkurt

Kate:
2dl hapukoort
3 muna
1,5dl suhkurt
1tl vanillisuhkurt
3dl maasikaid
2dl rabarberit
50g mandlilaaste

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna,jahu ja vanillisuhkur ning sega ühtlaseks. Suru tainas 26-28 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele ning lase 15 minutit külmas seista. Sega hapukoor munadega ning maitsesta tavalise ja vanillisuhkruga. Aseta tainale tükeldatud rabarber ja poolikud maasikad,kumer pool üleval, ning kalla üle hapukooreseguga. Riputa peale mandlilaastud. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda.

Võrratu kanaroog.

170g seeni
2 küüslauguküünt
oliivõli
soola ja pipart
peterselli
4*200g nahata kanarinda
500g lehttainast
1 lahti klopitud muna

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Prae küüslauk ja seened. Maitsesta soovikohaselt ja sega hulka hakitud petersell. Lase jahtuda. Tee kana rinnafileesse pikuti sisselõige ja täida rind täidisega.Rulli taigen natuke lahti, lõika pikuti neljaks tükiks ja mässi üks tainariba iga kanafilee ümber. Pintselda pealt munaga ja küpseta ahjus 35 minutit.
Retsept on võetud Jamie Oliveri kokaraamatust.

Lilleline keedukreemi tort.

Emale sünnipäevaks.
5xl muna
5-6spl suhkurt
100g jahvatatud mandleid
3spl kuhjaga jahu
kompott kirsse

Keedukreem:
400ml vahukoort
1,5dl suhkurt
0,5dl jahu
0,5dl tärklist
2 muna
lahustuvat kohvi
röstitud mandlilaaste

Vahusta munad suhkruga, lisa jahvatatud mandlid ja jahu, sega õrnalt läbi. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Jahuta.
Niisuta kirsi vedelikuga.
Lase koor koos suhkruga potis kergelt  soojaks.Sega jahu ja tärklis omavahel ning vispelda hulka munad. Sega ning kalla enamus koort potist munamassi peale ning sega ära, kalla kohe see mass potti tagasi läbi sõela. Aja madalal kuumusel mullitama, koguaeg vispliga segades. Tõsta tulelt ja lisa juurde lahustuvat kohvi ja röstitud mandlilaaste. Jahuta.
Tort on kaetud vahukommimassiga ja martsipanist lilledega.
Tordi idee on siit:http://pozatajapozataja.blogspot.com/

Arbuusisalat.

arbuusi
maitsestatud punast sibulat
oliivi
fetajuustu
oliivõli
veiniäädikat
natuke vahtrasiirupit

Lõika hästi peenikeseks punane sibul ja pane palsamäädika ja vahtrasiirupi sisse likku. Lõika arbuus tükkideks ja pane kaussi. Pane peale maitsestatud sibul, fetajuust ja oliivid . Maitsesta. Väga hea.

Maasika-fetajuustusalat.

maasikaid
palsamäädikat
vahtrasiirupit natuke
basiiliku lehte
fetajuustu
oliiviõli

Lõika maasikad neljaks ja pane kaussi. Vala maasikatele peale palsamäädikas ja vahtrasiirup. Jäta natukeseks seisma.Tõsta siis vaagnale maasikad, basiilikulehed ja fetajuust. Maitsesta. Söö jäätisega v soolase toidu kõrvale salatina. Väga maitsev.

reede, 24. juuni 2011

Baieri šokolaadikook.

2dl nisujahu
3 muna
1dl suhkurt
2spl rummi

Šokolaadikreem:
90g tumedat šokolaadi
2spl želatiini
2dl piima
1,5dl suhkurt
4 munakollast
5dl 35%rõõska koort

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Klopi mikseriga munakollased vahule.Klopi munavalged suhkruga vahule. Sega munakollaste hulka vähehaaval jahu ja munavalgetevaht, kuni saad ühtlase taina. Vooderda küpsetuspaberiga 24cm  läbimõõduga koogivorm ja tõsta tainas vormi. Küpseta 10- 15 minutit. Lase jahtuda.
Paisuta zelatiin 2spl külmas vees.Kuumuta potis piim. Klopi suhkur ja munakollased kreemjaks, nirista vahustamise ajal hulka kuum piim. Vala segu potti ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta tulelt ning lisa šokolaad ja zelatiin. Sega hoolikalt. Jäta jahtuma . Klopi koor vahule ja lisa jahtunud šokolaadikreemile.Immuta jahtunud põhja rummiga ja vala peale šokolaadikreem.Pane kook vahemalt neljaks tunniks külma.

neljapäev, 23. juuni 2011

Šokolaadi-juustukook.

PÕHI:
3dl purustatuid küpsiseid
50g võid
1spl kakaod

TÄIDIS:
180g tume šokolaadi
500g toorjuustu
2dl suhkurt
1spl vanillikastme pulbrit
3 muna
3 munakollast
1,5dl hapukoort
0,5tl kakao
1spl vesi(kuum)

KATE:
100g tumedat šokolaadi
1,5dl vahukoort

Eelkuumuta ahi 175 kraadini.
Põhja valmistamiseks purusta küpsised ning lisa või ja kakao. Sega puru niiskeks ja tihkeks ning kalla 23cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Vajuta puru ühtlase massina vormi põhja ja pane vorm täidise tegemise ajaks külma.
Pane vesi keema.
Sulata šokolaad topeltkastrulis ja lase veidi aega jahtuda.
Töötle toorjuust pehmeks, lisa suhkur ja vanillikastme pulber, sega kokku. Seejärel sega sisse terved munad, munakollased ja hapukoor. Lõpuks lisa kuumas vees lahustatud kakao ja sulatatud šokolaad ning sega ühtlaseks tükkideta tainaks.
Võta koogivorm külmkapist välja, kata vormi väliskülg kõigepealt toidukilega ja seejärel tugeva fooliumikihiga. See kaitseb vormi veevannis.
Aseta koogivorm sügavasse ahjupanni ning kalla juustukoogi täidis vormi. Täida ahjupann äsjakeedetud veega, nii et koogivorm jääb umbes poolest saadik vette, ja küpseta ahjus 45 minutist 1 tunnini. Juustukoogi pealmine osa peaks olema tahke, kuid altpoolt peaks täidis olema veidi vedel.
Võta foolium ja toidukile vormi ümbert ära ning aseta juustukook restile jahtuma. Kui kook on jahtunud, kata see kilega ja pane ööseks külmkappi tahenema.
Šokolaadikastme valmistamiseks sulata tükeldatud šokolaad ja vahukoor väga ettevaatlikult. Kui šokolaad on peaaegu sulanud, tõsta nõu pliidilt ära ja sega kaste ühtlaseks. Lase kastmel veidi jahtuda ja kalla seejärel serveerimisalusele tõstetud šokolaadi-juustukoogi peale.
Väga hea.
Retsept on võetud siit:http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7845

Mcqueeni tort.

Maasika-kodujuustutort.

Sama mis kodujuustu-mustsõstratort ,ainult peal on maasikad ja kaetud zelatiiniga. Tegin Emale sünnipäevaks. Väga hea.

neljapäev, 9. juuni 2011

Rabarberipirukas.

Põhi:
3 muna
3dl suhkurt
8dl nisujahu
3tl küpsetuspulbrit
21/2dl piima
150g sulatatud võid

Täidis:
u 8dl rabarberitükke
1dl suhkurt
1tl ingverit

Purusegu:
100g võid
2dl suhkurt
2tl vanillisuhkurt
2dl nisujahu

Vahusta munad jasuhkur kõvaks vahuks,lisa piim ja sega. Sega kokku jahu ja küpsetuspulber ning lisa vahule.Lisa sulavõi. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kokku täidiseained ja kata sellega taignapõhi. Näpi purusegu kokku ja riputa koogile. Küpseta ahju keskmises osas 175 kraadi juures 30-40 minutit.
Hea lihtne kook.

Kodujuustu-mustasõstratort.

Põhi:
100g võid
0,5dl suhkurt
2dl jahu
0,5tl vanillisuhkurt
1munakollane

Täidis:
400g kodujuustu
250g hapukoort
2dl suhkurt
1tl vanillsuhkur
1 sidruni riivitud koor ja mahl
2dl vahukoor
20g želatiinipulbrit v 12 želatiinilehte

Peale:
300g külmutatud v värskeid musti sõstraid
1dl suhkurt
0,5dl vett
2tl želatiinipulbrit+2sl vett v 4 želatiinilehte

Kuumuta ahi 180 kraadine. Näpi või, suhkur, jahu ja vanillisuhkur purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga voodertatud 24 cm lahtikäivasse tordivormi põhja.Küpseta 20 minutit. Täidise jaoks sega želatiinipulber ja vesi, lase paisuda ning sulata kuumaveevannis. Sega omavahel kodujuust, hapukoor, suhkur,vanillisuhkur, sidruni riivitud koor ja mahl. Lisa sulatatud želatiin. Vahusta vahukoor ja sega ülejäänud massi hulka. Vala segu vormi j lase tarretuda üleöö. Katte jaoks sulata marjad, sega suhkru ja veega ning püreeri ühtlaseks. Suru segu läbi sõela.Sega želatiin ja vesi,lase paisuda ja sulata kuumaveevannis. Jahuta ja sega püree hulka. Vala segu tarretunud tordile ja hoia torti veel vähemalt 2 tundi külmkapis.
Väga maitsev!

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...